Editrix | De vorbă cu… Ruxandra
Dragă vizitatoare, aceasta este o rubrică pe care o facem împreună, pentru a ne inspira și a ne ajuta. Dacă vrei să participi sau știi pe cineva care urmărește pagina EDITRIX și ar avea ce să ne spună, te rog să mă anunți pe Facebook. Nu sunt feministă, dar cred că femeile ar trebui să aibă mai multă grijă unele de altele. Citește toate interviurile de până acum aici.
interviu, editrix, naiada.ro, ruxandra babici
355953
single,single-post,postid-355953,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
ruxandra-editrix-interviu-featured

Nu știu dacă trăsăturile de caracter bune se iau. Uneori am impresia că doar ce e prost la alții se lipește de mine. Totuși, îmi doresc să cunosc și să am în jur oameni pe care îi admir mai ales pentru ce mi-am propus să îmbunătățesc la mine. Și, dacă se poate ca aceștia să fie mai tineri ca mine, cu atât mai bine. Cheful lor de a face lucruri mă energizează. Ruxandra este un astfel de om.

Apropierea de Ruxandra nu e meritul meu. Ea este cea care m-a contactat după ce a citit ceva pe blog și mi-a propus să ne vedem să discutăm despre magazinul ei online. Am mai vorbit și despre modă, garderoba simplificată, călătorii, carieră vs. copii și visuri.

” …spre seara, îmi pun ‘pălăria’ de antreprenor și lucrez la visul meu: naiada.ro. […] Sunt mulțumită când fac un pas (oricât de mic sau mare) să îmi transform visurile în realitate. “

Nu știu cu ce s-a ales ea după întâlnire apropo de business… Știu, însă, că eu am plecat de la întâlnire cu impresia că am mai descoperit un om frumos, tenace, idealist și în același timp practic, bun organizator, cu talent înnăscut pentru comunicare. True #girlboss!

În cea de-a treia postare din rubrica “De vorbă cu…”, te invit și pe tine să descoperi un pic din Ruxandra. S-ar putea să găsești în răspunsurile ei la cele 10 întrebări EDITRIX, argumente pentru a face să tacă vocea care îți spune că un lucru pe care vrei să-l faci e imposibil.

EDITRIX: 3 cuvinte/ afirmații care te descriu cel mai bine acum…

RUXANDRA: Travel more, worry less, dress to impress yourself.

E: 3 lucruri fără de care nu te poți imagina…

R: Lumește, nu mă pot imagina fără telefonul mobil, card bancar și pașaport. Însă, mai profund, nu mă pot imagina fără puterea de a o lua de la capăt sau a continua atunci când lucrurile merg prost. :)

E: Cu ce te ocupi?

R: Lucrez în zona corporate pentru o mare companie de IT, unde sunt manager de proiecte globale. În plus, sunt și antreprenor. Acum un an am fondat www.naiada.ro, un concept store cu articole de design românesc, dar și piese alese din dulapurile fashionistelor. Acum, site-ul reunește o comunitate destul de mare de femei cu un stil foarte eclectic și cu un stil de viata extrem de modern.
Le fac pe amândouă cu mare plăcere, și împreună îmi oferă independență, dar și împlinire fiindcă am ales să lucrez activ la a-mi transforma visul în realitate. Și visul meu este să ofer un spațiu și instrumentele prin care femeile să se exprime fără teama! Acum, spațiul este unul digital, iar “instrumentele” sunt stilistice. Dar acesta este doar inceputul!

E: Jobul – de plăcere sau doar de necesitate?

R: Pentru mine, jobul este și o necesitate, și o plăcere. Este o activitate 100% asumata, care îmi asigură mijloacele necesare pentru a susține stilul de viață pe care mi-l doresc.
Iar până acum, am adorat Bucurestiul, așa pestrit cum este el, și mi-a fost ‘acasă’, cu restaurantele lui frumoase, cafenele Starbucks, wine bars pentru un pahar de vin sâmbăta, evenimente și mici petreceri.

E: Pasiunea/ pasiunile tale este/ sunt…

R: Pasiunea mea este să descopăr continuu lumi noi. :)  De aceea citesc mult, călătoresc și în afara zonelor turistice (off the beaten path), caut să înțeleg mult mai profund realitatea, dar și oamenii și resorturile lor.

E: Cum e o zi obișnuită din viața ta?

R: O zi obișnuită din viața mea gravitează în jurul laptopului, pe care din fericire pot să îl iau cu mine aproape oriunde în lume!
Încep dimineața în rolul de angajat – intru în conferințe internaționale, realizez planuri pentru proiecte complexe care implică mii de oameni și coordonez echipe dispersate în jurul lumii.
Apoi, spre seara, îmi pun ‘pălăria’ de antreprenor și lucrez la visul meu: www.naiada.ro; scriu pe blog, adaug colecții noi de produse, integrez servicii care automatizează munca, apoi creez campanii de social media marketing și prospectez piața pentru noi idei și proiecte.

E: Ce te face să fii mulțumită de tine?

R: Sunt mulțumită când fac un pas (oricât de mic sau mare) să îmi transform visurile în realitate.

E: În viitorul apropiat îți dorești să…

R: În viitorul foarte apropiat, îmi doresc să călătoresc singură, și cred că orice femeie trebuie să călătorească singură cel puțin o dată în viață!
În cazul meu, călătoria este deja planificată și sunt sigură că mă va ajuta să fiu mult mai adaptabilă și mai sigură pe mine. Sunt sigură că voi cunoaște oameni și perspective noi, voi negocia cu mai multă fermitate. Voi descoperi că da, pot să mă bazez doar pe mine și pot, spre exemplu, să conduc un scuter, chiar dacă nu îmi place să conduc o bicicletă. Și, dacă o să cad, nu e nimic, o să continui, chiar dacă voi avea o julitură de toată frumusețea!
Îmi voi arată, fără urmă de îndoială, că nu jobul sau cercul de prieteni sau casa mă definesc, de fapt, ci curajul și independența.

E: Ce ți-ai spune dacă te-ai întâlni cu tine acum 5-10 ani?

R: Ruxandra, dragă, ești pe drumul cel bun. Urmează-ți calea în continuare. Eu, cea mai matură, sunt mândră de tine! Iubește mult și fără frică, dream BIG și spune vocii aceleia enervante, agasante și fricoase din capul tău să tacă!

E: Suntem pe un blog de modă și shopping. Deci trebuie să aflăm: moda este pentru tine…

Moda este cea mai uzuală și în același timp una dintre cele mai complexe metode de exprimare! Moda este mult mai mult decât câteva piese la mare căutare într-un sezon. Moda este cât alegem să spunem altora despre noi sau cum alegem să ne simțim într-o zi.
Ador să văd oameni care iși asumă riscuri sau încalcă regulile stilistice cu nonșalanță, și care spun o poveste prin felul în care aleg să se îmbrace. Povestea poate fi legată de eficiență, de extravaganță, de descoperire sau de sfidare! Și povestea în sine este toată frumusețea, nu piesa pe care o porți.
Pentru mine, în modă există o singură regulă: Dress to impress yourself!

Îți mulțumesc, Ruxandra, pentru răspunsurile tale de om cu aripi larg deschise.

Dragă vizitatoare, aceasta este o rubrică pe care o facem împreună, pentru a ne inspira și a ne ajuta. Dacă vrei să participi sau știi pe cineva care urmărește pagina EDITRIX și ar avea ce să ne spună, te rog să mă anunți pe Facebook. Nu sunt feministă, dar cred că femeile ar trebui să aibă mai multă grijă unele de altele. Citește toate interviurile de până acum aici.

Să fii inspirată!

Cristina