Editrix | DE VORBĂ CU…CRISTIANA
Iată o nouă postare din seria "De vorbă cu...". Azi muza noastră e Cristiana. O tipă care jonglează cu câteva business-uri. Și o face bine. Și nu se oprește aici. Toate legate de viitor. Viitorul copiilor noștri, dar și viitorul companiilor noastre.
fashion content editor, editor continut moda, stilist, stilist de produs, continut site, project management website, stylist, design site, freelancer administrare continut site, campanie facebook, comunicare online, blog de moda, tendinte, sedinte foto de produs
356080
single,single-post,postid-356080,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Iată o nouă postare din seria “De vorbă cu…”. Azi muza noastră e Cristiana. O tipă care jonglează cu câteva business-uri. Și o face bine. Și nu se oprește aici. Toate legate de viitor. Viitorul copiilor noștri, dar și viitorul companiilor noastre.

Ea e una dintre persoanele care a mai pus o ancoră la fixarea ideii că trebuie să gândesc un business mare, chiar dacă plec de la unul mic. Eu… care până acum vreo 3 ani aveam o mega frică să visez mare!

Pe Cristiana am cunoscut-o în vara 2016. Am fost împreună în prima noastră croazieră ca echipaj independent. Mi-a plăcut mult modul în care gândește Cristiana: (aproape prea) relaxat și pragmatic în același timp. Ai să vezi și tu în interviu.

Pe barcă am avut timp să vorbim o mulțime, inclusiv despre business-urile ei. Am apreciat gradul ei de implicare (totală) și dorința ca ceea ce face să fie excelent, nu doar bine.

” Să fii antreprenor presupune să îți asumi o viață activă și responsabilă. Trebuie să fii conștient că nu mai este vorba despre tine, […] ci că ai devenit responsabil de tot ecosistemul pe care îl creezi în jurul tău – de la clienți la angajați.”

Este un om foarte hotărât, optimist, deși trecut prin ceva evenimente neplăcute, care știe să își pună în practică proiectele, știe să le gestioneze și să le finalizeze. Iar acum îi învață și pe alții.

Descoper-o pe Cristiana mai jos. Dă click pe link-urile către business-urile ei și ai să înțelegi, o dată în plus, ce femei uimitoare de care nu știe nimeni avem în jur. Probabil că o să te întrebi și tu de ce vedem în media așa de puține exemple de astfel de femei.

“EDITRIX: 3 cuvinte/ afirmații care te descriu cel mai bine acum…

CRISTIANA: Aș spune ambiția, corectitudinea și echipa. Cred că nu aș fi reușit să cresc profesional și personal fără aceste 3 lucruri/ valori care mă dirijează.

E: 3 lucruri fără de care nu te poți imagina…

C: Recunosc că nu sunt atașată de lucruri în general. Pot spune că, de exemplu, atunci când fac ordine pot renunța ușor la ce consider că nu îmi este util. Nu mă pot imagina fără apă, șosete flaușate, în special iarna :) , și fără provocări. Provocările nu sunt chiar un lucru, dar nu imi pot imagina o viață statică și de rutină.

E: Cu ce te ocupi?

C: Alături de alți doi deja buni prieteni, Mădalina Iorga și Constantin Crăciun, gestionez mai multe companii. Cu toate astea, am două proiecte de suflet. Unul dintre ele este Academia inventeaza.ro – program educațional de tip STEAM, care pregătește tinerii pentru viitor învățându-i robotică și programare. Cel de-al doilea urmează să fie lansat foarte curând. Este vorba despre Zalmotek.

Pe lânga asta, predau cu drag cursuri de Project Management (basic și advanced) pentru clienții Colors in Projects.

Îmi plac combinațiile frumoase din care poți învăța și îmi place să văd lucrurile în ansamblul lor. Este precum în modă :) .

 

CRISTIANA 1

 

E: Jobul – de plăcere sau doar de necesitate?

C: Clar de plăcere! Să fii antreprenor presupune să îți asumi o viață activă și responsabilă. Trebuie să fii conștient că nu mai este vorba despre tine sau despre echipa de co-fondatori, ci că ai devenit responsabil de tot ecosistemul pe care îl creezi în jurul tău – de la clienți la angajați.

Mă bucur tare mult că, prin cursurile de PM pe care le predau, am ocazia să cunosc oameni care lucrează în companii diverse (de la automotive și până la industria aerospațială), ceea ce mă ajută să am o viziune asupra ceea ce se va cere pe piața peste ani. Astfel, ce predăm prin Academia inventeaza.ro către tineri este un material ancorat în prezent, dar și în viitor.

Și merge clar mână în mână cu ce facem la Zalmotek (despre care nu pot să spun foarte multe acum). :)

Evident, din punctul meu de vedere, orice job este și o necesitate. Până la urmă, rata la bancă nu poți s-o plătești de sau cu plăcere.

cristiana editrix 2

E: Pasiunea/ pasiunile tale este/ sunt…

C: Decoupage-ul. Este o pasiune bazată pe faptul că din mâna mea poate să iasă ceva frumos. La fel ca la job, cumva, dar mai artistic. De asemenea, îmi place mult să înot și să gătesc.

 

cristiana editrix 3

 

E: Cum e o zi obișnuită din viața ta?

C: Mă trezesc, îmi beau cafeaua și savurez gălăgiosul București din balcon unde pierd vremea, cam 40 minute, doar eu cu mine. Mă ajută să îmi așez gândurile: ce am de făcut în ziua respectivă, care sunt prioritățile și, de regulă, este și locul unde îmi vin ideile bune.

Apoi mă îmbrac (de regulă în grabă), plimb minunea de cățel pe care îl am și plec spre birou. Am noroc cu faptul că fac doar 10 minute pe jos. Când ajung la birou, primul lucru pe care îl fac este să verific florile din grădină :) . Le admir cam 5-10 minute. O parte din copilărie am crescut la casă și, dacă în timpul zilei de birou, mă stresează o situație sau am nevoie de pauză, nu mă sfiesc să mă apuc de grădinărit sau să tund iarba. Sigur, colegii mei îmi sar în ajutor. Este o pauză de bun augur care implică relaxare și mișcare.

Deschid laptop-ul și începe “distracția”. Am zile în care mă simt ca un teren de tenis (rezolv aspecte neplanificate inițial), dar am și zile în care știu clar ce am de făcut. La mine pe birou este mereu o listă scrisă de mână. La final de zi bifez ce am reușit și deja îmi pun întrebarea “ce mâncăm diseară”. Cam pe la 19-20 se întâmplă asta.

Ajung acasă, gătesc, mănânc și, începând cu ora 22, telefonul meu intră pe modul avion.

 

cristiana editrix 4

 

E: Ce te face să fii mulțumită de tine?

C: Sunt mulțumită de mine, însă există trei lucruri pe care aș vrea să le îmbunătățesc și anume: să beau mai multă apă, să fac mai multă mișcare și să fiu mai răbdătoare :) .

E: În viitorul apropiat îți dorești să…

C: Viitorul apropiat pentru mine a fost cumva programat. Nu voi spune foarte multe, dar ceva frumos se va întâmpla în viața mea și de abia aștept, cu mare drag. Și în această notă, probabil că aș spune: să dorm mai mult și să petrec mai mult timp cu familia.

E: Ce ți-ai spune dacă te-ai întâlni cu tine acum 5-10 ani?

C: Nu cred că o simplă discuție cu mine de acum 5-10 ani ar fi îndeajuns. De regulă, pe mine mă convingi cu ceea ce se numește puterea exemplului si studii de caz practice. Totuși, probabil mi-aș spune să fiu mai tolerantă și să pun lucrurile în balanță mai mult inainte să iau o decizie. Îmi aduc aminte cu drag că au fost lângă mine oameni frumoși care au încercat să mă ghideze în acest sens, dar, dacă schimbarea nu vine din interior și nu crezi că îți este benefică, nu se întâmplă.

E: Suntem pe un blog de modă și shopping. Deci trebuie să aflăm: moda este pentru tine…

C: Într-adevăr, citim un blog de modă, și, chiar dacă nu dau like mereu, să știi că citesc cu mare drag articolele tale, care au o nota aparte de nonconformism și îmi dau senzația de “relax, take it easy”.

Recunosc că sunt sesiuni de shopping când mi-ar plăcea să te iau cu mine :) .

Pentru mine moda este ceea ce mă face să mă simt confortabil, în sensul că sunt fan blugi cu hanorac și port des încălțăminte sport care se mulează pe forma tălpii. 
Am și zile când mă trezesc și zic: “azi mă îmbrac frumos”. Dar, după ce probez 2-3 lucruri, mă întorc tot la blugi și încălțăminte sport.

Excepție, desigur, fac evenimentele de gală, cele de socializare și, mai ales, cursurile.

Pe de altă parte, mama nu iese din casă fără minim 20 de minute de stat în oglindă.”

Mulțumesc, Cristiana, pentru răspunsuri. Mult succes în proiectele viitoare, mai ales în cel mai personal! (Și sună-mă data viitoare când ai chef de shopping. :) )

Dragă vizitatoare, aceasta este o rubrică pe care o facem împreună, pentru a ne inspira și a ne ajuta. Dacă vrei să participi sau știi pe cineva care urmărește pagina EDITRIX și ar avea ce să ne spună, te rog să mă anunți pe Facebook. Nu sunt feministă, dar cred că femeile ar trebui să aibă mai multă grijă unele de altele. Citește toate interviurile de până acum aici.

Să fii inspirată!

Cristina