Editrix | DE VORBĂ CU… MĂLINA
EDITRIX este un blog de modă și idei. L-am lansat după câțiva ani de acumulat experiență în zona de content, comunicare și project management pentru magazine online de modă și nu numai. Găsești aici sfaturi pentru outfiturile tale, dar poate și pentru micul tău magazin online de modă. Sper să te inspire! Cristina
fashion content editor, editor continut moda, stilist, stilist de produs, continut site, project management website, stylist, design site, freelancer administrare continut site, campanie facebook, comunicare online, blog de moda, tendinte, sedinte foto de produs
356119
single,single-post,postid-356119,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

E ceva iluminator în a descoperi oameni noi. Nu, nu mă refer la produsul de make-up, ci la senzația de minte deschisă pe care ți-o stârnește momentul când vorbești cu un om necunoscut și interesant. E o senzație pe care o caut în tot ceea ce fac, dar oamenii și călătoriile parcă mă ajută cel mai mult să o trăiesc.

Am întârziat cu interviul de săptămâna asta. Am fost mult prea prinsă cu proiectele de la job. De abia așteptam să intru să scriu despre Mălina.

Mălina este una dintre prietenele paginii de Fb EDITRIX. Prima dată am vorbit cu ea când am întrebat-o dacă vrea să îmi răspundă la cele 10 întrebări și să-mi povestească despre ea.

Ce a urmat m-a făcut să mă gândesc de două ori înainte să mă mai plâng de ceva.

Dacă citești răspunsurile Mălinei la întrebări, ai impresia că vorbești cu o persoană cu o viață absolut normală pentru o femeie modernă. Nu de lux, dar lipsită de griji mari. Ei, eu mă bucur că asta e starea ei de spirit, căci în ochii mei ea e o “mamă-eroină”. Asta e o expresie pe care o foloseam, la mișto, să râd cu prietenele mele de mamele care scot coarne copiilor lor adultlescenți incompetenți. Dar acum o spun serios. Mălina chiar e o mamă care face totul pentru copiii ei din motive rezonabile.

” Faptul că-i am pe ei mi-a deschis cel mai mult ochii asupra vieții.”

Să-ți spun pe scurt și fără s-o dăm în chestii siropoase: Mălina are trei copii, tatăl lor nu i-a mai căutat de ani și până la urmă au divorțat, a trebuit să renunțe la o casă în favoarea băncii, în toamnă, pentru că nu mai făcea față plăților. S-a mutat de curând în Belfast unde lucrează part-time ceva ce nu e la nivelul vechiului ei job, dar o ajută pe moment. Viața Mălinei înainte de plecare se împărțea între job-spital-copii. Spital pentru că unul dintre copii are probleme de sănătate serioase din cauza cărora era stigmatizat la școală. Zero suport din partea Statului pentru aceste probleme. Zero timp pentru ea însăși. Zero resurse.

A plecat din țară din disperare. Ajunsese jos de tot și altă soluție nu a văzut. Noroc că are pasiunea călătoriilor și că, într-o perioadă bună, a fost în Belfast unde a observat că sistemul susține oamenii.

interviu-editrix-malina-1

Acum e mai bine. Mi-a scris asta:

“După vreo trei ani de mega burnout va veni și mulțumirea, sunt împăcată că am făcut cea mai bună mutare din viața mea în sfârșit. Am rupt un cerc de care nu mă puteam desprinde și care-mi lua tot aerul. Acum copiii merg la școală aici și vin liniștiți acasă și fericiți. Aici Alex poate merge la cursul de programare și științe, tocmai a fost acceptat, și nu mă costă nimic. În România plângeam zilnic de neputință, nu îmi permiteam să le iau nici măcar o catre sau o jucărie. Să îi duc la înot? Pf, asta era lux.”

Vrei să vezi cum gândește un om optimist și luptător? Citește-i răspunsurile. Vezi dacă s-a plâns de ceva.

“EDITRIX: 3 cuvinte/ afirmații care te descriu cel mai bine acum…

MĂLINA: Încăpățânare, perseverență, creativitate.

E: 3 lucruri fără de care nu te poți imagina…

M: Copiii, ochelarii și plimbările.

E: Cu ce te ocupi?

M: Fost jurnalist, actualmente doar mamă și gold digger în antreprenoriat.

E: Jobul – de plăcere sau doar de necesitate?

M: Jobul actual e de tranziție, singura cale prin care reușim să plătim facturi prin UK.

E: Pasiunea/ pasiunile tale este/ sunt…

M: Pfoa, ce-mi faci, mă arunci direct în brațele visării. Uite, mă duc direct în vacanță de pe Coasta Amalfi și nu mai am nevoie de nimic. Doar să-mi bată soarele pe umeri cât mă plimb prin Sorrento, printre lămâi și tarabe cu limoncello. Apoi mă plimb pe străzi și-mi croiesc drum către o cafea în Amalfi. Apoi mă duc să savurez o înghețată cu copiii în Corniglia, în Cinque Terre. Singura pasiune care mă hrăneste și-mi dă viață sunt călătoriile. Îmi plac oamenii, poveștile lor, marea, liniștea de care nu credeam că îmi va face atâta bine. Și muzica . Uite un exemplu:
Que vuole questa musica stasera, Pepino Gagliardi sau puțin jazz .

E: Cum e o zi obișnuită din viața ta?

M: Wow, cred că haos pentru unii. Acum o să spun variant light, cea din Belfast, unde locuim acum.

Mă trezesc dimineața să le pregătesc pachețele copiilor pentru scoală, trebuie să am grijă să nu uit ceva sau să le pun ce nu le place, că imediat se botesc :))) Îi trezesc, să-și facă toaleta. Ne îmbrăcăm toți și mergem către școală. Eu gâtuită de gențile lor. Aici mult mai ușoare ca în Romania. Ajungem în 5 minute, schimbăm două vorbe cu învățătoarea la intarea în școală.

Apoi eu merg acasă unde mă apuc de ale mele. Printre astea strecor chestiile casnice: gătit, curat , mă apuc de mailuri, citesc și eu cu nesaț ce e prin ziarele lor. Îmi place să fiu updatată, deși nu îmi propusesem să rămân jurnalist și aici, dar, na… obiceiurile proaste mor greu :))). Bag vreo patru ore de muncă în timp ce ei sunt la școală. Am zile în care merg la spital, fie pentru ceva pentru ei, fie pentru mine. Caut soluții la diverse probleme care apar. Fac cumpărături, mă întorc să-i iau de la școala.

Mergem acasă, verific teme, facem altele, devin nesuferită că-i pun să citeasca, dar când fi-miu îmi zice că simte cum îi crește creierul că a mai citit puțin și că înțelege mai bine acum lucrurile, nu-mi mai trebuie nimic. Și se duce și toată oboseala. Ieșim prin parc să jucam fotbal sau baschet. Facem echipe de 2 la 2 și râdem mult. Facem planuri ce muzee să mai vizităm, ce activități extra mai găsesc la școală, cluburi de science sau programare pt el, mai mergem la sala la înot.

Gata ziua.

E: Ce te face să fii mulțumită de tine?

M: Faptul că am căpătat foarte multă încredere în mine, în ciuda tuturor lucrurilor neplăcute care au apărut la un moment dat în viața mea. Faptul că-i am pe ei mi-a deschis cel mai mult ochii asupra vieții.

E: În viitorul apropiat îți dorești să…

M: Să-mi deschid propria mea afacere: un magazin micuț cu prăjituri și cafea bună; mă liniștește să gătesc și colegii și prietenii mereu îmi încurajau acest skill.

E: Ce ți-ai spune dacă te-ai întâlni cu tine acum 5-10 ani?

M: Zâmbește și mai mult, fuck them all și citește ca și cum mâine n-ar mai fi o altă zi. Bagă toți banii pe care îi ai în educație si ajută-ți semenii. Deschide mai bine ochii și, poate, mai greu inima. Nu e loc chiar pentru toată lumea în viața ta. Nu încerca să-i salvezi pe toți, unii chiar nu vor. Și, da, fă mai mult sport, te va ajuta.

E: Suntem pe un blog de modă și shopping. Deci trebuie să aflăm: moda este pentru tine…

M: Moda este creativitate, cultură, stil de viață. Îmi plac tare mult accesoriile. Te scot din anonimat și-ți arată un strop din personalitate…. Dacă nu mai mult :P.  Nu pot trăi fără ochelarii mei colorați și fără eșarfe la fel de zâmbitoare. Sincer, aș vrea eu să devină stil de viață, dar mai amânăm puțin momentul. E pe listă.”

interviu-editrix-malina-2

Mulțumesc, Mălina, pentru răspunsurile tale optimiste! Și eu iubesc zona Amalfi, mai ales Positano, și am visat cu tine. Iar ceea ce mi-ai scris separat de răspunsuri m-a făcut să nu mă mai plâng de nimic de atunci. Succes și sănătate!

Dragă vizitatoare, aceasta este o rubrică pe care o facem împreună, pentru a ne inspira și a ne ajuta. Dacă vrei să participi sau știi pe cineva care urmărește pagina EDITRIX și ar avea ce să ne spună, te rog să mă anunți pe Facebook. Nu sunt feministă, dar cred că femeile ar trebui să aibă mai multă grijă unele de altele. Citește toate interviurile de până acum aici.

Să fii inspirată!

Cristina